onsdag 27 juni 2018

Mer svenskt som växer

Love on Drugs - "Solder" - Paraply Records 2018
Det här är Thomas Ponténs andra skiva som 'Love on Drugs'. Tidigare var han med i en svensk country-rock grupp kallad 'Little Green' som gjorde ett par fräscha skivor.
Nya skivan "Solder" har en del country-stänk, men känns mer som en blandning av pop och americana, ibland även lite hederlig rock'n roll. Enkelt, jordnära, men också små melodislingor som attraherar mina öron.
Först tyckte jag att det var lite väl trallvänligt, men det finns något som gör att man vill lyssna fler gånger. Som den inledande "Busy", en riktigt bra låt med härligt flyt.

Och så den underbara tolkningen av Joni Mitchells "Night Ride Home". Det är sällan en Joni Mitchell-cover känns så ärlig och känslig. En annan favorit är den lite tuffare "Gone Away".
Inget omvälvande, men det räcker långt med låtar som gör en pigg och lättar upp vardagliga göromål. Och som man gärna vill återvända till...!

Calle Karlsson - "Monterey Serenade" - EP Paraply Records 2018
Att heta Calle Karlsson kanske inte är det mest unika om man vill få uppmärksamhet, eller får det möjligen motsatt verkan...?
Calle har hur som helst gjort en sympatisk EP med fem låtar med varierande sound. Det är lite country-rock även här, men det finns fler tydliga influenser. Den luftiga produktionen lyfter sångerna och Calles lite småhesa röst känns direkt hemtrevlig och angelägen i sin enkelhet.
Calle Karlsson har bl.a. under många år jobbat som trubadur på olika hak. Men han har ändå hunnit med 7 CD-utgåvor...

Två låtar fastnar direkt: "Shoreline" med sitt suggestiva djup och tänkvärda text om kärlek och fred. Men det är "Seize The Day", där Annika Fehling och Patrick Rydman gästar med sång respektive gitarrer, som är det stora fyndet. Har verkligen ingen skrivet den här låten tidigare? Den lite mer elektriska ljudbilden passar perfekt. En låt att börja dagen med...

Länkar:
Calle Karlssons hemsida
Love on Drugs på Soundcloud.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar