onsdag 28 februari 2018

Arrogance, Ignorance and Greed

Show of Hands brukar ju vara ganska lugna och finstämda även när texterna blir angelägna. Steve Knightley har en sällsynt förmåga att skriva om det som berör, även när det handlar om t.ex. självrannsakan eller tillkortakommanden. Utlämnande, men ytterst trovärdigt.

Steve sjunger dessutom väldigt bra och kompar på diverse stränginstrument. Tillsammans med Phil Beer's suveräna spel på fiol och alla möjliga slags gitarrer, samt Miranda Sykes på ståbas, blir de en mycket stark konstellation. När de sjunger och spelar här så blir det dock både drag och en ilska utöver det vanliga:"Arrogance, Ignorance and Greed" är skriven till bankerna, hur de suger ut allt de kan ur oss alla som sitter hopplöst fast i deras klor. När jag hörde låten igår så insåg jag att den lika väl kunde handla om de hänsynslösa skogsägare, inte alla, men alltför många, som helt fixerade vid pengar struntar i att man skövlar våra naturliga skogar för all framtid.

De kan ju inte sätta upp stängsel på grund av allemansrätten, men de kan skövla och plantera ny "skog" som blir ett oigenomträngligt tillhåll för vildsvin, men där ingen människa ger sig in. Vi behöver alla platser där vi kan hämta fridfullhet och harmoni, och sådana skogar finns det nu allt färre av...

En riktigt smutsig sida av kapitalismen när den är som vidrigast... Man förstör våra livsviktiga rekreationsområden och utplånar naturvärden för all framtid. Vad tusan tror de att de är...?
Jag hittar inga ord, så jag lånar Bruce Cockburns ännu en gång: "Parasitic greedhead scam". Det är precis vad det är...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar