fredag 10 maj 2013

Angeläget om kaos och förändring

"The Golden Demon - New Songs About Chaos and Transition" - Hemifrån 2013

Jag har ofta funderat på varför angelägna låtar med politiskt innehåll kan påverka mig så starkt känslo-mässigt. Troligen är det det starka engagemanget och medmänskligheten som berör mig och som injicerar hopp om mänskligheten och vår planet.
Nu har det kommit ännu en samlingsskiva från Hemifrån med underrubriken "New Songs About Chaos and Transition". Trots att det här samlas låtar från drygt 25 artister känns det sammanhängande och genomtänkt med frapperande kvalitet.


Några av mina personliga favoriter:
Doug Ingoldsby och Eugene Ruffalo - "Us and Them": Mycket rörande om främlingsfientlighet och full av spröd förundran för livet här på jorden. Kanske årets bästa låt?
Steve Noonan – "Another Good Man Down": En låt fylld med så mycket ödmjuk medmänsklighet att det berör på djupet, trots att temat är det gamla 'rika och fattiga'.
Julie Christensen, Luisa Jordan-Killoran och Jenai Huff: Tre för mig nya tjejer bidrar med varsin mycket övertygande låt.

Därtill finns några såna där låtar som gör en så där genom-glad, ungefär som när man som tonåring blev hel-lycklig över en ny bra låt på radion. Jeff Larson's "Satellite Sky" och Stephen David Austin's "Laurel Canyon" är två sådana lysande pärlor med både drag och läckra gitarrer med lite Byrds-stuk. Enkelt men så väldigt tilltalande.

"The Golden Demon" kommer snart att finnas på Spotify och även för digital nedladdning både här och där. En bra inkörsport för dig som är nyfiken på nya artister med någonting att säga!

Länk:
Hemifrån - Här kan du läsa mer om samlingen och flera av artisterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar