tisdag 12 januari 2010

Fifteen Summers

Kärlekssånger med djup - del 2
I can't tell you
why these things happen
All you can do is
pray for love
And when you do
put a word in for meKärlekslåtar för ungdomar är nästan alltid lika ytliga och förutsägbara som dansbands-dynga. Lika långt från verkligheten som regeringen är från solidaritet och ansvar. Men, jag kommer åtminstone att tänka på ett undantag, Gallagher & Lyles känslosamma och förstående "Fifteen Summers", en hiskeligt jordnära betraktelse till en olyclkigt kär femtonåring. Här finns en sällsynt ödmjukhet inför den obegripliga förälskelsen, vare sig det är en tonåring eller en vuxen med mer livserfarenhet. Och så detta lidande gitarrspel därtill... Stor musik skapad med små medel! Ett ögonblick av klass!

Länk:
Gallagher & Lyle Homepage - en av de få sidor som finns....

3 kommentarer:

 1. Jag gillade Gallagher & Lyles när de var med i McGuinness Flint . De skrev det mesta i den gruppen. Har haft svårare att ta till mig deras duo plattor.

  SvaraRadera
 2. Visst var de två skivorna med McGuinness Flint bra... Men för mig var de fyra första duo-skivorna riktiga höjdare, fyra album som visade hur man kan utveckla den akustiska musiken, det som man senare kom att kalla "unplugged".
  Senare tvingades Gallagher & Lyle att bli mer kommersiella för att få göra fler skivor. Några sämre skivor gavs ut då... Givetvis till större framgång än när de gjorde det de ville.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog lyssnat på fel duoplattor. Skall rätta till det.

  SvaraRadera