lördag 14 oktober 2023

Nina Åkerblom Nielsen fortsätter imponera

Nina Åkerblom Nielsen - "Nobody Knows This Little Rose" - Kakafon Records 2023

Nina Åkerblom Nielsens "Tid" var en av förra årets bästa skivor. Från konvolut, via sånger och texter, samt framförande, ända till produktionen var allt av mycket hög kvalitet.

Kommande vecka så släpps hennes nya album, "Nobody Knows This Little Rose", där hon tonsatt Emily Dickinsons poesi och hon gör det strålande. Således så sjunger hon denna gång på engelska.

Förmågan att få allt detta veckra att låta så angeläget, det som lyste igenom på "Tid", det är uppenbart även här. Jag förundras över att hon fått till så starka melodier, så att det låter som om man hört dem många gånger förut. Instrumenteringen varieras också föredömligt och allt är elegant och spännande producerat av Axel Dahlin och Nina själv.



På "We Grow Accustomed to the Dark" gästar Sofie Livebrant, en sångerska med en helt annan pipa och på något underligt sätt blir dessa två så olika röster tillsammans något alldeles extra.

Det enda man kan anmärka på skulle väl i så fall vara den begränsade speltiden på 29 minuter. Jag minns att det förr i tiden fanns någon regel att om en LP var kortare än 30 minuter skulle det tydligt stå angivet på fodralet. Men Nina Åkerblom Nielsen hinner ju bjuda på åtta låtar av genuin kvalitet, så det finns absolut inget att klaga på...

Länk:
Nina Åkerblom Nielsens hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar