fredag 27 oktober 2023

Mats Klingström och Unit - Unikt bra

Mats Klingström & Unit - "Live I Studio" 2023

Jag råkade av misstag skriva
lite fel och gruppen "Unit" blev "Unikt". En felskrivning skulle väl knappast kunna bli mer korrekt... Det här är unikt bra.

Mats Klingström behöver ingen presentation för er som läser min blogg då och då. Unit består av Nicklas Höglind (elgitarr), Jonas Castell (kontrabas) och Kristoffer Johansson (trummor).

Unit måste vara det idealiska kompbandet för Mats musik och deras mer jazziga och lugnt flytande harmoniska spel passar Mats reflekterande uttryck som handsken.

Efter en lång paus på arton år så har de de senaste åren börjat samarbeta igen: 2019 kom EP:n 'Budbäraren', 2021 gjorde de en liten turné och nu har de spelat in 5 låtar och gett ut dem som "Live I Studio" på t.ex. Spotify och YouTube.

De bjuder på live-versioner av "Örnarnas Bo" och "Kärlekens Bot" från nämnda EP, samt nya arrangemang av "Som en fågel" och "Farväl, Marianne" från Mats skiva med Leonard Cohen-översättningar som släpptes för 23 år sen. Därtill finns Bob Dylans "Make You Feel My Love"
i en underbar version på singel.

Elgitarristen Niclas Höglind imponerar med sitt lågmälda men expressiva och finurliga spel, som dekorerar musiken till riktiga höjder. Mats Klingströms eget spel på akustisk gitarr är ju givetvis också en utsmyckande läckerhet. Tillsammans så väver de samman sitt spel på ett mycket fascinerande sätt.



Det här är fyra musiker som verkligen kan spela, men de låter även sitt spel ödmjukt lyssna in de övrigas spel och kompletterar det snarare än överröstar det. Det är en svår konst, men åh så underbart när det väl inträffar...

1 kommentar:

  1. Tack för dina fina kommentarer om vår inspelning🙏🎶🎶

    SvaraRadera