tisdag 18 april 2023

Musikcafé med musik och kultur-möten



Bosse Lundkvist och Cecilia Mörnhed - Musikcafé, ABF, Eskilstuna, 2023-04-18

ABF har under våren, tillsammans med Bosse Lundkvist, startat en liten intervju-serie med musikcafé i det gamla fina bankhuset vid Fristadstorget.

Bosse börjar och slutar det timslånga programmet med att spela några av sina sånger, med assistans av Janne Elvi på akustisk gitarr och Adam Nätt på ståbas. I kväll fick vi bland annat höra "Vandringar", en av mina favoriter av Bosses alla sånger, samt några tänkvärda kärleks-visor.



Där emellan hade Bosse ett samtal med Cecilia Mörnhed, en lokal musikskapare med en enormt stor bredd. Hon lever numera på sin musik och det säger väl en hel del om hennes kreativitet och mångsidighet. Cecilia sjöng också en av sina sånger, kompad av Bosse, Janne och Adam.

Att halv sex slinka in på ett mysigt fik, ta sig en kopp kaffe eller lite käk (Potatis- och purjo-soppan var mäktigt god) och samtidigt få lite musik och kulturellt snack, det är ju verkligen ett trevligt sätt att börja kvällen.

Hoppas verkligen att ABF och Bosse spinner vidare på dessa musikcaféer och utvecklar det ännu mer. En sån här bra idé måste ju bara få en fortsättning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar