onsdag 24 maj 2017

Catherine MacLellan hyllar sin pappa

Det har gått några år sedan Catherine MacLellan gav ut sin senaste skiva, "The Raven's Sun", men nu är det dags och denna gången blir det inte ny musik av Cat själv, utan nytolkningar av hennes pappas sånger. Gene Maclellan skrev några mycket kända sånger, som "Put Your Hand In the Hand", "Snowbird" och "The Call".

Catherine var bara i tidiga tonåren när hon kom hem och fann att hennes älskade pappa hade tagit sitt liv, efter en lång och svår depression. Hon har själv också haft återkommande depressioner, men har kommit vidare, mycket tack vara musiken och en enveten kamp att ta sig framåt och hedra sin pappa. När hon till slut på fjärde skivan "Silhouette" spelade in en nytolkning av sin pappas "Snowbird", så blev det makalöst innerligt och startskottet på fler tolkningar, vilket bl.a. ledde till en hyllningsskiva med flera olika artister.

Nu tar hon steget fullt ut och gör ett helt album av Gene's sånger: "If It's Alright With You: The Songs of Gene MacLellan". Titellåten har just släppts som singel:I slutet på juni släpps hela albumet. Det är ljuvligt att ha något att se fram emot...
Jag känner på mig att jag kan inte bli besviken...!

Läs mer på Catherine's blogg:
Gene MacLellan Tribute Album Announced - Om den nya skivan.
20 years gone by... - Catherine skriver om sin pappa och om sina egna depressioner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar