lördag 11 februari 2017

Winnerbäck bättre än någonsin

Lars Winnerbäck - Uppsala Konsert & Kongress 2017-02-10"Det är ingen bra kombination med skägg och munspel, men ändå alltför vanlig". Lars Winnerbäck kan faktiskt bland alla allvarliga och djupa formuleringar vara riktigt rolig...!

Han påstod också att personer som lyssnar på sorgsen musik enligt en undersökning har större förmåga att känna empati... Låter inte otänkbart...!

I klippet ovan kan ni också höra hans utläggning om hur vi i skolan förväxlar "lösning" och "straff". Klockrent...!

I övrigt så sjöng han mest och spelade gitarr. Det slår mig hur han har utvecklats på båda dessa områden. Ungefär halva konserten är han ensam på scen, men det låter sällan så... När sedan Mathias Blomdahl spelar sina gitarrslingor med både spets och kantighet så låter det mycket och dessutom spretigt vackert...!

Trots att det inte blev någon "Kom Änglar", "Ingen Soldat" eller flera av mina andra favoriter, så har han en imponerande hög klass på låtmaterialet kvällen igenom.

I de långa och utdragna appplåderna står han ödmjukt och tar emot ovationerna, samtidigt som det verkar som han knappt kan tro att de är ämnade för honom.

Jag är tämligen övertygad om att detta var min bästa konsertupplevelse med Winnerbäck...! Och det säger verkligen en hel del...!Jag måste också säga att Uppslala Konsert & Kongress mycket väl kan vara den finaste och bästa konsertlokal vi har i hela landet. Ljudet är absolut topp hela tiden, alla ser bra och man sitter väldigt bekvämt...! Bättre kan det inte bli...!

Länkar:

Avskalad Winnerbäck trollband publiken
- Recension i Uppsalanyheter.

Winnerbäck vinner i längden
- Recension i Upsala Nya Tidning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar