onsdag 4 november 2009

Unplugged-kväll på Half Moon

Det är nog lättare att nämna de kända artister som inte har spelat på det legendariska Half Moon i Putney, än att lista de som har spelat där. Ända sen 1963 har det spelats live-musik där och varje måndagskväll är det Unplugged-kväll där nya förmågor får anmäla sig i förväg och så kör man 3 låtar var under kvällen.

I påskas var vi där och det blev en riktigt trevlig kväll (och billig, inträdet är bara £2.50) med flera duktiga unga singer/songwriters eller vad vi nu ska kalla dem. Fanns det då någon kommande stjärna som visade upp sig? Nja, kanske...
Jag hade tjuvlyssnat lite på artisternas My Space-sidor och tyckte framförallt att Al Lewis och Sarah Howells lät intressanta... Två unga walesare som var för sig sökt sig till London och en kväll efter olika gigs så möttes de på tunnelbanan och fann att de hade en hel del gemensamt. De började spela ihop, ny musik föddes och en EP spelades in. Jag fick senare den hemskickad. Fem delikanta låtar, sparsmakade men fulla av liv och känsla. Min personliga favorit är "Sinking Boat", en lugn betraktelse av en smärtsam separation och den förtvivlan som biter sig kvar. Smärtsamt, men så vackert och gripande!

Sarah Howells och Al Lewis på Half Moon 13 april 2009

Här kan du lyssna själv:

Fler länkar:
Half Moons hemsida - Klicka på Half Moon Unplugged om du vill se vad som är på gång.
Recension på "For Folks Sake" - En hemsida om ny folkmusik i London

Finns det någon rättvisa så borde de få någon form av genombrott snart. Men det är nog föga troligt.
För bland all dynga så är det lätt att drunkna och i tidningarna imorgon står det väl om hur nån kändis gjort en ny plastikoperation, separerat eller bara hur mycket han/hon shoppat för... Fördummande reportage för korkade läsare, eller...? Nej, jag tror att skvallerpressen och kvällstidningarna kraftigt underskattar sina läsare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar