söndag 5 maj 2019

Lyckad kväll i Vingåker

FJK och Double Inn - Folkets Park, Vingåker 2019-05-04

Trots att det bara är fyra mil till Vingåker så har jag aldrig tidigare lyssnat på någon musik där. Men när FJK spelar så nära mitt hem är det ju omöjligt att inte åka dit... Det får gärna bli fler gånger, för det blev en riktigt lyckad kväll med hela 270 besökande lyssnare.Double Inn från Katrineholm inledde och det är svårt att inte ryckas med av deras folk-rock med starka irländska och skotska influenser. Bandet består av sex personer och gitarristen Janne Johansson och bassisten Bengt Ohlsson står för sången och en del kompositioner, Därtill är fiolspelande Nicka Fröberg mycket viktig för bandets sound, men "coolast" är slagverkaren Andreas Lövgren i sina tuffa brillor. Uffe Eriksson på mandolin och Bosse Lindhe på dragspel kompletterar uppsättningen.

Double Inn blandar friskt mellan engelska och svenska texter, samt mellan lite snabbare låtar och allvarsamma ballader. Allra bäst blir gruppen i de två översatta Runrig-sångerna "One Thing" och "Book of Golden Stories" ("Minnen I En Dagbok", som du kan höra här ovanför), samt när de snitsar till stämsången i "Every River", även det en gammal känd Runrig-låt:Läs mer om Double Inn på deras hemsida.

Sedan var det dags för FJK och deras spelning blev ett riktigt triumftåg från början till slut. Efteråt kom folk fram och berättade att de aldrig hört dem tidigare och var alldeles betagna. Snitsigt och expressivt spel, fantastisk stämsång, starka melodier med fyndiga texter, allt varierat och därtill uppblandat med ett avslappnat och humoristiskt snack och bemötande.
Det kan knappast bli bättre...Allra bäst var nog "Midnattståget", "En Gång I Livet", "Kyss mig Ramona" och "Man Borde",
men det är fånigt att lyfta fram några speciella låtar, när alla är så bra och härligt framförda...
Vi fick även höra några av deras nyare låtar: "Vänd dig inte om", "Fågeln flyger" och "Vägen Hem". Hoppas att de snart blir inspelade i någon form!

Kvällen avslutades med att FJK bjöd upp Double Inn på scenen och de fick vara med och sjunga i Anders Forslunds fina tonsättning av Karin Boyes "I Rörelse". Här en inspelning med FJK från Delsbo 2012:En fin avslutning på en fin kväll i Vingåker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar