söndag 11 juli 2010

Vänskap - djup, styrka och glädje

Maybe people only ask you how you're doing
Cause that's easier than letting on how little they could care
But when you know that you've got a real friend somewhere
Suddenly all the others are so much easier to bear
- Jackson Browne
Jag är verkligen lyckligt lottad. Jag har flera vänner och några av dem ger mig oerhört mycket... Vänner som bara finns där och berikar vardagen. Jag har också två "själsfränder" som jag värdesätter mer än jag kan uttrycka i ord! Jag kan anförtro dem mina sämsta sidor utan att behöva stå till svars. Skulle utan eftertanke kunna erkänna mina största misstag, kan visa mina mörkaste skrymslen utan att rätta till eller dölja...

Det finns inte så många låtar om vänskap, faktiskt... Här är ett glädjeskutt från Clarence Clemmons och Jackson Browne i "You're A Friend of Mine". Jacksons dåvarande flickvän Darryl Hannah är med på ett hörn och sjunger. Det gick ju inte så bra för dem senare, men inte heller så illa som tabloidpressen ville få oss att tro...Några kloka rader jag funnit:

Med vänner kan man alltid vara sig själv
"Teoretiskt är vänskap en relation baserad på uppskattning, förståelse, likartade värderingar samt personlig sympati. Vänner är också de enda gentemot vilka man alltid är sig själv, utan förpliktelser, krav och överenskommelser. Där total ömsesidighet råder, där tid och avstånd är oväsentliga, där man är till lags helt enkelt genom att var precis som man är. Vänskap är en spegel, där man till sin häpnad ser hurdan man egentligen är."
- från Elisabet.org

2 kommentarer:

 1. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan vänner. Det är tragiskt att så många inte har några nära vänner. Min absoluta favorit kärlekssång är Carole Kings You've Got A Friend med Carole King. Winter, spring, summer or fall. All you got to do is call and I'll be there. You've got a friend.

  SvaraRadera
 2. Ett liknande alternativ som tilltalar mig mer:
  Eric Andersen "Come running like a friend"

  And if you want me
  you know where I am
  I will never fail you
  I'll always be your friend
  And if you ever need me
  Call me if you want to see me
  And I'll come running back again
  I'll come running like a friend
  - Eric Andersen

  Länk till Spotify:
  http://open.spotify.com/track/1bZX8UF3paxQeWVPuAAsSm

  SvaraRadera