söndag 9 maj 2010

Take a walk under my skies

Take a walk under my skies
Try to see it the way I do
If you look out through my eyes
You'll find a different point of view

Ödmjukhet och humanitet bygger på en förmåga att försöka se saker på någons annans sätt. Det är inte alltid lätt, men det kommer alltid att fördjupa din förmåga till insikt och förståelse. Samtidigt eliminerar du troligtvis risken att förödmjuka din meningsmotståndare."Every fact wears some disguise" sjunger den kanadensiske låtskrivaren James Keelaghan i sin "My Skies".
Så sant, så sant. För vad är egentligen sanningen...? Någon sa att "sanningen är en hop med förutfattade meningar". Klart är i alla fall att sanningen ser olika ut för olika individer. Inser vi inte det, har vi troligtvis svårt att närma oss den... Hävdar vi att vi har ensamrätt på den har vi redan missat hela poängen och placerat oss själva på en piedestal. Då kommer vi aldrig att förstå andra individers sätt att tänka... Och då kommer du aldrig kunna påverka hans åsikter!


James Keelaghan har fått utmärkelsen "Kanadas främsta låtskrivare" - och det är väl att ta i lite väl med tanke på Neil Young, Leonard Cohen och Bruce Cockburn - och han själv tycker det är skamligt att man säger så. Men det säger ändå en del om hans sånger. Nedan kan du höra låtar från hans senaste skiva
"House of Cards". Imponerande är att vara blygsam...


Länkar:
James Keelaghan berättar om och spelar My Skies
James Keelaghans hemsida - med fler låtar att lyssna på.
James Keelaghans My Space-sida - också med en massa bra låtar
James Keelaghan på Reverb Nation - ännu ett alternativ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar