onsdag 9 oktober 2024

Fler än en kvarts miljon besökare...

Så har jag då upptäckt att bloggen passerat 1/4 miljon besökare...! Det är svindlande siffror.
Obegripligt, men fantastiskt kul...!

PS: Jackson Browne fyller 76 idag. Stort GRATTIS...!
Jackson Browne på Waterfront i Stockholm 2015. Det är hög tid för ännu en Europa-turné...!

Det vore väl också kul för Greg och Mai Leisz att återbesöka den stad där de träffades för allra första gången, i regnet på Stockholms gator, dagen innan konserten.

tisdag 8 oktober 2024

Ett ljus i oktober-mörkret...



Det är rätt många år sedan Christine Hellqvist gav ut sin förra skiva "Underverk", men i januari så kommer hennes nya "År", med en låt om varje månad.

Även denna gång har hon samarbetat med Simon Ljungman, som spelar gitarr, körar och har producerat. Ola Winkler på trummor och Göran Berg på mandolin finns också med.



En sång, "September", är redan släppt som singel och den är lika härlig som jag hade förväntat mig. Snyggt och fridfullt arrangerat, kloka funderingar framförda med Christines varma röst.

Förutom musik så skriver Christine även böcker och andra texter och även denna gång är det utlovat att skivsläppet ska innehålla en "skivbok". Spännande! Christine lyckas alltid locka fram det där "hoppfulla", det som viskar i mitt öra att "Det är ännu inte försent"...

Det är ännu inte helller för sent att upptäcka Christines musik.

lördag 5 oktober 2024

Finns det sånger om allting...?

Så har då frysen pajat... Räckte det inte med en vattenskada på balkongen och en helvetes ryggsmärta...?

Plötsligt dyker tanken upp om det finns sånger skrivna om allting? Loudon Wainwright III och Randy Newman har ju definitivt dragit sitt strå till stacken, med kompositioner som innehåller massvis av udda händelser...

Men en frys som inte fungerar längre...? Jo, nästan i alla fall: Murray McLauchlan har ju gjort "How Many Times Can A Fridge Breakdown":



Nåja, det är ju bara världsligt, trots allt...