lördag 1 juni 2024

Allt jag ville ha - Äntligen!



Jag tror att jag hörde FJK spela Christer Jonasson Tolvs "Allt jag ville ha" för första gången på Blidösund sommaren 2014. Två år senare gick de in i studion och spelade in tre låtar och "Allt jag ville ha" var en av dem. Nu, till slut, har denna favorit blivit släppt som "singel" och finns nu på bäde Spotify och YouTube. Äntligen...!

Så här skrev jag på bloggen i januari 2015;
Finns det finare ögonblick i livet än när man blir berörd på djupet och känner en odiskutabel gemenskap med livet här och nu...?

För mig inträffar det bland annat när jag får höra en ny låt som griper tag i mig och för mig bort på vingar... När FJK i somras på Blidösund spelade Christer Jonassons "Allt Jag Ville Ha" var ett sådant ögonblick. Det var som om han smygtittat rakt in i min själ och sjöng direkt ur mitt eget arkiv av hårt erövrade erfarenheter.

Stor poesi och stor musik skapas när du förmedlar något som lyssnaren direkt förknippar med sina egna upplevelser. Det som är viktigt i livet tar åter makten över alla måsten och bördor... De har inte en chans när en sån här låt dyker upp...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar